Big city, big adventures.
Lieve allemaal,
Mijn eerste blog vanuit Mombasa. En ik kan je vertellen dat het hier echt erg mooi is! Maar voordat ik aan kwam..
Van de week kwam nanny mary naar me toe met baby peter. Amper een maand oud. Hij had overal uitslag en bulten. Er werd gezegd dat dit kwam doordat die niet goed wordt gewassen. We gaan toch een beetje bezorgd naar het ziekenhuis. Het blijkt u'itslag te zijn die vaak voorkomt bij babys. Ook al heb ik babydienst, ik help mijn huisgenootje even in de keuken. Daar is het altijd gezellig. Wij sorteren de bonen ( halen de stenen eruit) en de nanny's koken mee en drinken een kopje porridge. Ook komen we er achter dat we niet zonder brood hoeven te zitten! We ontdekken een winkeltje vlakbij. Brood, mandazi, pindakaas.. Wat een luxe.
Erg gelachen toen smiddags mijn huisgenootje in de keuken kwam. Ze klopte op de dichte deur en wou om een bord vragen. Totdat ze zag dat er een kip geslacht werd. Zij hoefde geen eten meer! Even om het hoekje mee gekeken en daar lagen behalve een hoop veertjes en bloed ook een lijfje van een kip en zijn kop lag een stukje verderop. De bonen kwamen nog net niet omhoog..
De volgende morgen word ik vroeg wakker door een sms van Achieng. Ik had haar gevraagd of het goed is dat we donderdagavond een afscheids etentje houden bij haar. Het is prima en ze zegt dat ze niet kan geloven dat de twee maanden al voorbij zijn. Ik ook niet. Het is omgevlogen. Omdat er belgen zijn gearriveerd in kenia wordt heel hope home gepoetst. De kindjes krijgen witte polo shirtjes aan en dure schoentjes. Ze moeten binnen blijven en mogen absoluut niet vies worden en/of in hun broek plassen. Om twaalf uur zijn ze er nog niet. Kinderen worden huilerig en de witte shirtjes zijn ondertussen ook niet meer zo smetteloos. Voor het eten trekken we de ongemakkelijke kleding bij ze uit en doen ze weer kleding aan waarin ze lekker kunnen spelen. Ook kwam boniface met het laatste kaartje! Wachtte nog op een brief en hij kwam net de dag voor vertrek.
De laatste middag pak ik in de pauze mijn laatste spullen in. Ik zie er een beetje tegenop om afscheid te nemen dus ik doe nog een wasje en ruim wat op. Afscheid van de baby's genomen met een brok in me keel. De nannys vroegen of de ik volgende morgen net voor vertrek nog even langs kwam. Toen werden we om 7uur bij achieng verwacht. Rijst met vis die rechtstreeks uit het victoriameer kwam. Na het eten krijg ik een certificaat waarin ik wordt bedankt voor de afgelopen maanden en mijn inzet. En een cadeautje. Een leuk rieten mandje waar ik sieraden in kan doen. Hoop dat die de vlucht overleeft! Achieng zei; Ik wens je veel plezier in mombasa, ook met je moeder geef haar al mijn liefde. Slik. Toen zei james ( nachtwaker+ buurman + schat van een man) God bless you, wish you all the best in life and i hope you remember hope home everyday. Bleh.. Nu moest ik echt bijna huilen. Hield me sterk en nam afscheid van Achieng. Ging goed totdat ik mijn emotionele huisgenootje hoorde huilen. En bedankt! Nu moest ik ook. Thuis een feestje gehouden met wodka cocktails gemengd met wat er en limonade.. Jammie. Vroeg naar bed omdat de wekker gaat om 05.20 uur. Of toch niet?
Om kwart over twaalf word ik wakker van een sms. Mama. Ze zegt dat ze gebeld is door jettlink en mijn vlucht niet om 11.05 gaat maar om 08.30. Oke, paniek! Even een slokje water en nadenken. Betekent dit dat ik nu op moet staan? Of moeten we nu al vertrekken? Uiteindelijk sta ik om 03.45 uur op. We vertrekken om 05.30. Probeer in het donker nog wat makeup op te doen, valt niet mee. Ik vertrek met de huisgenootjes en boniface. In kisumu geef ik op het bus station mijn tas op. Die gaat op de post naar mombasa. Voor 300 kes. ( 3 euro ) Door naar het vliegveld. Na het afscheid check ik in. Probeer voorzichtig mijn koffer erop te leggen zodat hij misschien wat minder zwaar is. Een steward ziet dat en denkt lollig te zijn door me te wijzen op het bordje waar de kilo's opstaan. 70 kilo. Wat! Dat kan nooit. Snel stapt hij weer van de band. Gelukkig geeft mijn koffer precies 20 kilo aan. Mijn vlucht vertrekt om 08.30 uur. We worden voorzien van een drankje en een hoop pinda's. De mensen mogen zelf bepalen hoeveel zakjes ze pakken en daar maken ze gretig gebruik van. Mijn buurvrouw die naast me zit vraagt zelfs om mijn zakje als ze ziet dat ik het niet op eet. Ik geef haar het zakje en vraag waar ik zo heen moet. Ze zegt, je pakt je koffer en loopt het gebouw uit en dan rechts. Daar heb je domestic flights. Maar daar vertellen ze mij dat mijn vlucht iets vertraging heeft. zo'n 10 uur. Ik vraag waar ik kan zitten zolang. Ze verwijst me naar International flights. Geen een bankje te vinden, uiteindelijk blijf ik de hele dag in het restaurant. Lees mijn e reader leeg en bestel af en toe wat drinken. Na tien uur heb ik een houten kont en rode ogen van vermoeidheid. Om half 7 kan ik inchecken. Dit gaat goed en ik wacht bij Gate 3. Totdat een vrouw vermeld dat 'de' vlucht naar mombasa een uur vertraging heeft. Als ik haar daarna vraag geeft ze me geen uitleg en zegt dat ze niet voor jettlink werkt. Gelukkig kan ik om 19.45 aan boord. Onder het vliegen krijgen we avond eten en om 9 uur landen we. Daar staat een jongeman met een bordje met mijn naam. We gaan met de taxi en na 20 minuten komen we bij het doingoood huis aan. Mombasa is leuk! Het doet me aan spanje denken. Het is zo anders dan Kadongo. Hier rijden wel weer auto's en overal discotheken en leuke kraampjes. Het doingoood huis is ook erg mooi. Een terrasje aan de zijkant en stromend water en licht! Ik ontmoet mijn huisgenootje en pak mijn spullen uit. Stap om twaalf uur in het stapelbed.
Het is nu half 10, 26 mei en heb lekker geslapen.. Het is hier een stuk warmer dan in kadongo! Ik krijg als het goed is vandaag een city tour en de rest van de dag vullen we met een bezoekje aan de nakumatt en films kijken. Aaah luxe! Gaat helemaal goed komen hier. Heb net mijn ontbijtje op ( Wentelteefjes, melk en bananen)Morgen gaan we souvenirs inslaan en heb gehoord dat er savonds een bbq is. Heb hier veel internet dus laat snel weer wat van me horen! Is het in nederland al een beetje lekker weer? liefs,
He Denise,
We lezen wel dat daar niks " gewoon" gaat! Hoop dat je et de laatste weken net zo naar je zin krijgt als de afgelopen tijd! En voor je et weet staat je mams voor je neus! geniet nog ff en succes met je werkzaamheden daar!
Groetjes Germa
Ha Denise, wat een belevenissen toch weer! Onbegrijpelijk en onvoorstelbaar voor mij! Hier is het inderdaad schitterend weer geweest! We hebben prachtig pinksterweer gehad. Vandaag gaat (bijna) iedereen weer aan het werk, de zon is weg en het is een stuk frisser. Ik wens je veel plezier in Mombasa. Geniet van de luxe die je nu hebt! Groetjes Erna